De geschiedenis van brillenglazen van Nikon
Van fotografie tot optische brillenglazen, Nikon heeft een lange en trotse expertise opgebouwd in optica met hoge precisie. 1946 is het jaar dat Nikons allereerste intrede op de optiekmarkt markeert.
1917
OPRICHTING
Binnenlandse productie van optische instrumenten en oorspronkelijke vervaardiging van optisch glas.
Twee van de grootste optische fabrikanten van Japan fuseerden met kapitaalinvestering van Koyata Iwasaki, de president van Mitsubishi, om een alomvattend, volledig geïntegreerd optiekbedrijf te vormen dat bekend staat als Nippon Kogaku K.K.

1946
POINTAL
Het eerste brillenglas van Nikon, ‘Pointal’, wordt op de markt gebracht voor de consument.
Sindsdien is Nikon een toonaangevende vernieuwer op het gebied van oogheelkundige optiek met baanbrekende innovaties in materiaal, ontwerp en coatings.

2000
HCC COATING
Nikon introduceert de eerste antireflectiecoating met ingebouwde krasbestendigheid.
Nikon introduceert een hoogwaardige antireflectiecoating met echte, ingebouwde krasbestendigheid. Deze technologie wordt onmiddellijk populair in Japan, waar bijna alle brillenglazen nu van dit soort coating zijn voorzien. Deze coating maakt gebruik van nano-technologie, die gebruikt wordt voor cameralenzen – een ultrapresterende behandeling die ongewenste reflecties in camera’s effectief vermindert.

2002
INDEX 1.74
Het eerste glas met ultra-hoge index.
De 1,74 brillenglazen met een ultra-hoge index, een revolutie op het gebied van kunststof glazenmateriaal, worden zeer snel door de markt opgepikt.
Tegenwoordig maakt Nikon 1,74 dubbelzijdig asferische stockglazen met ultra-hoge index als de dunste en lichtste brillenglazen in zijn assortiment.

2004
NIKON W
Het eerste op maat gemaakte single vision-glas van Nikon, volgens de vorm van het montuur.
Nikon was er snel bij om de nieuwe digitale oppervlaktetechnologie toe te passen en introduceerde Seemax, het op maat gemaakte single vision-glas met optimalisatie van de vorm van het frame, die de beste optische prestaties van dat moment bood.

2005
Nikon introduceert Presio W, het eerste aan twee zijden aangepaste multifocale brillenglas.
Als onderdeel van zijn inzet om de nieuwste technologie te gebruiken om veeleisende dragers een steeds scherper en kwalitatief beter zicht te bieden, introduceert Nikon zijn eerste multifocale brillenglas met dubbel ontwerp. Presio W, met aberratiefilter, is een baanbrekende innovatie op de optische-glazenmarkt.

2011
SEECOAT BLUE
Het eerste oogverlichtingsglas van Nikon.
Relaxsee werd door Nikon geïntroduceerd om vermoeide ogen te verlichten, met name voor wie gedurende langere uren naar dingen dicht bij hem of haar kijkt.

2016
SEECOAT BRIGHT
Het eerste heldere glas die blauw licht filtert.
Nikon introduceert de SeeCoat Blue, het eerste heldere glas dat blauw licht filtert en zo het contrast voor beeldschermgebruikers vergroot. De SeeCoat Blue ontving de Good Design Award.

2017
NIKON 100-JARIG JUBILEUM
De eerste coating om de helderheid bij weinig licht te verbeteren.
Nikon blijft nieuwe wegen inslaan met de SeeCoat Bright, ‘s werelds eerste coating voor dagelijks gebruik die dragers helpt helderder te zien, met name in omstandigheden met weinig licht.

2018
EYEWEAR LAUNCH
Nikon Corporation viert dat het 100 jaar geleden is dat het de kracht van brillenglazen heeft aangewend om bij te dragen aan een betere toekomst voor mensen en daarbij baanbrekende technologieën en producten heeft gecreëerd.

PRESIO ULTIMATE
Een revolutionaire doorbraak waarbij elk brillenglas samen met de eindgebruiker wordt ontworpen op basis van zijn of haar behoeften, voorkeuren en kijkgewoonten voor de ultieme kijkervaring.

MYOPSEE
De nieuwe generatie brillenglazen voor zeer bijziende mensen. Dunner, lichter en zeer nauwkeurig gezichtsvermogen.
Om tegemoet te komen aan de groeiende behoeften van zeer bijziende mensen, brengt Nikon zijn belangrijkste product, het dubbel asferische ontwerp, opnieuw op de markt met de Myopsee, de nieuwe generatie brillenglazen voor zeer bijziende mensen. Dunner, lichter en zeer nauwkeurig gezichtsvermogen.