Hoe Nikon brillenglazen maakt

Hebt u zich ooit afgevraagd hoe uw brillenglazen gemaakt worden?

GEAVANCEERD MATERIAAL

Uw brillenglazen zijn gemaakt van siliciumzand of kunststof. Maar niet van gewoon kunststof! Uw brillenglazen zijn gemaakt van geavanceerde componenten, waaronder nanotechnologie, en vallen direct op vanaf het moment dat ze gemaakt zijn.

VOLLEDIG GEOPTIMALISEERD

Zodra Nikon Lenswear de bestelling van uw brillenglazen en individuele afmetingen heeft ontvangen, begint de productie om uw eigen, op maat gemaakte brillenglazen te maken.

Uw brillenglas is uniek, op maat gemaakt voor u en past bij uw dagelijkse levensstijl. Tegenwoordig is het productieproces van brillenglazen grotendeels geautomatiseerd. Elke stap optimaliseert uw brillenglazen voor een ander onderdeel van uw unieke zicht, waarbij we beginnen met het voorschrift dat u van uw oogarts hebt gekregen.

Uw brillenglazen worden gedetailleerd vervaardigd met behulp van vrije-vormtechnologie en gemaakt door middel van een gietproces. Dit is een ultramoderne productietechniek die in de Nikon laboratoria is ontwikkeld. De geavanceerde materialen worden verwarmd tot ze een vloeibare toestand bereiken en worden dan in een mal gegoten, die de vorm heeft van een zeer dikke lens (ongeveer 10 mm). Voor deze stap zijn zware machines en een hoge nauwkeurigheid nodig om de perfecte lensvorm en esthetiek mogelijk te maken.

ULTIEME BESCHERMING

Compromisloze prestaties zijn een belofte. De laatste en technologisch meest veeleisende stap in het productieproces is het aanbrengen van een coating op het brillenglas. Onze coatings maken de brillenglazen krasbestendig en duurzaam. Ze zorgen ook voor een helder en duidelijk gezichtsvermogen, stoten water en stof af, verminderen irritante weerkaatsingen en bieden veel functionele voordelen bij het autorijden, buitenshuis of bij het werken op uw computer door uw ogen te beschermen tegen uv en blauw licht.

GETESTE COATINGS

De coating wordt als een vernis op het glas aangebracht. Het is samengesteld uit veel verschillende nanolagen, die door een vacuüm-depositieproces op elkaar zijn gelegd. Dit is hetzelfde proces dat gebruikt wordt bij het maken van een cameralens.

De laatste coatinglaag geeft het glas zijn uiterst gladde oppervlak, waardoor het bijzonder goed bestand is tegen vuil en water. De op uw brillenglas aangebrachte coating wordt dan getest in ruwe omstandigheden.

DE FINAL TOUCH

Uw beste gezichtsvermogen is bijna klaar. Uw lens wordt nog een laatste keer gecontroleerd voordat het precies uitgesneden wordt voor het brilmontuur dat u gekozen hebt.