Gevoeligheid voor licht

Deel

Fotofobie, of lichtgevoeligheid, wordt gekenmerkt door een gevoel van onbehagen in het oog dat door licht wordt veroorzaakt.

Bronnen zoals zonlicht, fluorescerend licht en gloeilamplicht kunnen allemaal ongemak veroorzaken, waardoor wij onze ogen moeten samenknijpen of sluiten. Hoofdpijn kan ook wijzen op lichtgevoeligheid.

Lichtgevoelige mensen kunnen zich ongemakkelijk voelen bij zeer fel licht. In sommige extreme gevallen kan zelfs een kleine hoeveelheid licht al vervelend zijn.

Als u van nature gevoelig bent voor licht, vermijd dan fel zonlicht en andere felle lichtbronnen.

Draag een breedgerande hoed en een zonnebril met uv-bescherming als u overdag buiten bent.

Overweeg ook het dragen van een bril met meekleurende glazen. Transitions®-glazen passen zich automatisch aan het veranderende licht aan: ze worden donkerder wanneer ze aan uv-stralen worden blootgesteld en worden weer helder en transparant wanneer ze binnen worden gebruikt. Ze zijn speciaal ontworpen om uw ogen te beschermen door 100% van de uv-stralen buiten en schadelijk blauw licht binnen te blokkeren.

Draag bij fel zonlicht een gepolariseerde zonnebril. Deze glazen bieden extra bescherming tegen verblindende weerkaatsingen van licht van water, zand, sneeuw, wegen en andere reflecterende oppervlakken. Alle zonnebrillen van Nikon zijn voorzien van Polashade 2 of Polashade Reveal gepolariseerde glazen, die tot 99%* van de ongewenste lichtreflecties voorkomen. Het resultaat is dat uw omgeving er heel scherp uitziet, met heldere, goed contrasterende kleuren.

* Let op: volgens ISO 12312-1 is de norm voor gepolariseerde glazen dat zij een polarisatie-efficiëntie van >78% moeten hebben voor glazen van categorie 2, 3, en 4.