Deel

Brengt u veel tijd door met digitale apparaten?

Bent u niet blij met blauw licht? Nu veel mensen thuis werken, kan onze langdurige schermtijd grote problemen voor onze ogen veroorzaken.

Met videoconferenties en socialemedia-updates kan deze voortdurende blootstelling aan blauw licht leiden tot vermoeide ogen en concentratieproblemen. Als u daarnaast voortdurend in een kamer met airconditioning werkt of ongecorrigeerd zicht hebt, zijn uw ogen nog vatbaarder voor deze problemen!

Waarom zou ik bescherming tegen blauw licht serieus moeten nemen?

blue light

Blauw licht wordt hoofdzakelijk door de zon uitgestraald, maar ook door een groot aantal kunstmatige lichtbronnen (vooral witte ledlampen) en digitale hulpmiddelen. Het kan een van de belangrijkste factoren zijn die bijdragen tot het ontstaan van visuele vermoeidheid. De “ongestructureerde” aard van het spectrum van deze lichtbronnen kan bij sommige mensen inderdaad een gevoel van verblinding of ongemak veroorzaken. Tegenwoordig besteden wij meer tijd aan het gebruik van digitale apparaten om te werken, te leren en ons te amuseren dan ooit tevoren, iets om rekening mee te houden bij de keuze van onze bril.

Bescherm uw ogen tegen blootstelling aan blauw licht met deze 5 eenvoudige veranderingen:

Neem regelmatig pauzes

Het kan moeilijk zijn voor ons om even helemaal geen digitale apparaten om ons heen te hebben, maar probeer toch elke 2 uur 10 minuten pauze te nemen. Dat geeft uw ogen de broodnodige rust en beperkt de blootstelling aan blauw licht.

Blijf knipperen

Wist u dat uw knipperfrequentie aanzienlijk vermindert wanneer u naar digitale schermen kijkt? Herinner uzelf eraan om meer te knipperen door een post-it briefje op uw scherm te plakken om droge ogen te helpen voorkomen.

Plaats uw scherm goed

Uw ogen worden sneller moe als u dichtbij kijkt dan van veraf. Dus stel, voordat u aan het werk gaat, uw scherm zo in dat het ongeveer een armlengte van u vandaan staat en kantel het iets hoger voor comfortabeler lezen.

Ga verstandig met uw brillenglazen om

Ontlast uw ogen door over te schakelen op beschermende en voor het comfort geoptimaliseerde brillenglazen van Nikon zoals Relaxsee NEO in combinatie met de filtertechnologie voor blauw licht. Zo kunt u uw ogen ontspannen en toch scherp blijven stellen, zowel dichtbij als veraf.

Bescherm uw ogen tegen schadelijk blauw licht

Bescherm uw zicht tegen schadelijk blauw licht met beschermende brillenglazen die voorzien zijn van SeeCoat Blue uv-coating van Nikon.

*EYESTRAIN Origin & solutions www.pointsdevue.com: Collection of articles – 2005 to 2017